HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

MIRE JÓ A BEÉPÍTETT ELRENDEZÉS

2014.09.16. 19:22 Kaszás György Címkék: prezentáció tréning felkészülés szövegbox

A PowerPoint és a Keynote talán legnagyobb bűne, amit saját maguk ellen, és az általános prezentációs kultúra színvonala ellen elkövetnek, a beépített elrendezések funkció. Ugyanez a Prezinél a háromféle keret. Ezek ugyanis lehetővé teszik azt, hogy a program használója egyszerűen kiválassza a számára megfelelő rubrikastruktúrákat, s azokkal dolgozzon. Ezáltal egy-egy átlagos prezentációanyag elkészítése nem egyéb, mint e rubrikák automatikus kitöltése. A feladat nem több mint szövegek és képek gyors robotszerű befolyatása a diákba/keretekbe. Feltöltés. Tekintettel arra, hogy a beépített elrendezés funkció lényegében egy egyszerű űrlaprendszer, a végső produktumok, azaz a prezentációk anyagai sem lesznek egyebek, mint kitöltött űrlapsorok összessége. Néha elképzelem, hogy nézett volna ki Martin Luther King I have a dream-je beépített elrendezésekkel, felsorolásjelekkel. Mutatom is.

 KING.jpg

Tetszik? A legmagasztosabb kommunikációs célt, a legértékesebb mondandót is röhejessé és/vagy unalmassá teheti az általánosan elterjedt prezentációkészítési (meg)szokás. Nyilvánvaló persze, hogy vannak olyan helyzetek, feladatok, amelyeknél ez az alkalmazás az adekvát megoldás. Meggyőződésem, hogy ha például Szókratész a védőbeszédét powerpointos, felsorolásos diákon adhatta volna elő, akkor túlélte volna a perét. Miért? Mert a bírái haltak volna bele.

De ha nem az életedért beszélsz, kérlek, tanuld meg inkább a vonzó, színvonalas prezentációdizájn szabályait és fogásait!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr496704189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása