HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

TÜKRÖM, TÜKRÖM

2014.09.22. 16:15 Kaszás György Címkék: prezentáció proba tréning készségek

Sokan tükör előtt gyakorolnak. Ez hibás szokás, tekintve, hogy a gyakorló ember szeme a tükörben saját magáraTÜK.jpg tapad, miközben az előadáson a hallgatókkal kell majd szemkontaktust létesítenie. Vagyis, a tükör segítségével végzett próba nem a prezentációs helyzetre készít fel. Valójában nem is tudom megmondani, hogy mire.

Magadat figyeled, amint beszélsz. Vagyis: egyszerre vagy az előadó és a közönsége. Hogy is írta Karinthy az Ötórai zárórában? „Továbbá azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással.” Tükör előtt a balettesek gyakorolnak, továbbá hölgyek és urak próbálnak a szabónál.

Vedd fel videóra a gyakorlásaidat és a próbádat! Ennek visszanézése azonnali visszajelzést ad számodra, mégpedig arról, hogy hogyan lát téged beszéd közben a hallgatóság. A videofelvételen a következőket kell ellenőrizned: szemkontakt, váltások, arckifejezés, testnyelv, kisugárzás és a teljes előadásmód.

A próbaprezentáció a gyakorlásnak az a befejező fázisa, amikor az előadó már birtokában van mind az anyagának, mind pedig annak előadási módjának. Színházi hasonlattal élve ez a premier előtti bemutató. A próbaprezentáció lehetőleg a témában érintetlen ember/ek előtt történjék!A helyszín elrendezése a prezentáció helyszínének elrendezésével egyezzen meg!A technika is legyen azonos!Az utolsó próbaprezentáció és a prezentáció ne különbözzék semmiben egymástól! Nyilvánvaló, hogy ez a hosszúságára, és a belső időfelosztására is vonatkozik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr376721421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása