HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

A TECHNIKA ÖSSZEÁLLÍTÁSA ÉS KIPRÓBÁLÁSA

2014.09.22. 17:19 Kaszás György

Ez áll a prezentáció előtt az összeszerelésből (a magunkkal vitt technikát természetesen indulás előtt kipróbáljuk), a hangpróbából, amely vonatkozik a prezentációs technika ellenőrzésére, beállítására, a képbeállításra (élesség, képméret, projektor, vászonirány, kép széleinek párhuzamossága), a klikker kipróbálása, végül a prezentáció nyitóképének slideshow-ban történő beállítására.

A konferencia-előadáson a teljes biztonság érdekében saját laptopot használunk, így a technika beállítása a gép és a helyi technika együttes kipróbálását (képfelbontás-beállítás és hang) jelenti, továbbá a mikrofon ellenőrzését. Ez utóbbi minden körülmények között ruhára csíptetett legyen. Álló mikrofon a kalodahatás miatt szóba se jöhet, a kézi mikrofon pedig két dolog miatt nem használható. Egyrészt azért, mert átható táncdalénekes-érzetet kölcsönöz az előadónak, de ami még ennél is veszélyesebb: a kézi mikrofon tartása gyakorlatilag megbénítja, kővé változtatja a test felét. Alkalmatlanná teszi bármilyen nonverbális kommunikációra, gesztusra, kifejező mozgásra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr706721617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása