HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

A PREZENTÁLÓ

2014.09.16. 18:18 Kaszás György Címkék: prezentáció tréning készségek prezentáló

“A nagyszerű szónok alapvetően nagyszerű ember, aki mellesleg jól beszél.”, írta Szókratész, akinek ugyebár nem volt lehetősége többek között Hitlerrel sem találkoznia. A prezentáló személyének leírását más módon kell megközelítenünk. A jó prezentáció-előadó olyan, mint a napfogyatkozás. Ritka, de ha jön, akkor mindenki őt figyeli. A jó előadó olyan, mint a virágot nyújtó kéz. Örülsz annak, amit kapsz tőle. A jó beszélő olyan, mint a pillanatragasztó. Eltávolíthatatlanul rögzíti a mondandóját a hallgató agyába. A jó előadó olyan, mint a fitnesz. Megmozgatja az embereket. A jó prezentáló olyan, mint a gratuláció. Szívesen fogadjuk. A jó prezentáló olyan, mint a fogsor. Nélkülözhetetlen.

 CICE.jpg

A rossz előadó olyan, mint a balta a fejben. Van, de minek. Az előadó a prezentáció sikerének kulcsa. De ez a kulcs sokszor nem illik a zárba.

 „A nyilvános beszéd az egyik dolog, amit a pályám meghatározó szakaszaiban megtanultam. Sok prezentációt hallgattam meg, és egy valamit hamar megfigyeltem: azt, hogy a legtöbb igazgató szintű előadó – különösen az ügyvezetők, különösen a férfi ügyvezetők – kimondottan rosszul prezentál. Unalmasak, hosszúak, összevissza beszélnek. Néztem a beszédeke egymás után, és rájöttem, ha van rosszabb a gyenge előadónál, akkor az az olyan előadó, aki szenved, és fogalmad sincs arról, hogy milyen hosszan fog szenvedni. Ez egy szörnyű érzés.” – mondja Guy Kawasaki.

Valami gond van a prezentációs előadókkal.

„Miután pár száz PowerPoint prezentációt végigültél, kezdesz típusokat felfedezni a látott előadók között. Remélhetőleg találkozol igazi, ihletett prezentálókkal is, akik emlékezetes, jelentős prezentációkat adnak elő. Pech, hogy minden egyes nagyszerű előadóra, akibe belebotlasz, 15-20 rossz prezentáló jut (és ebben még nincs benne a 30-50 átlagos szintű).” – olvasható Brent Dykes A rossz prezentálók rohama című írásában.

Ha nem mondtam volna még: valami gond van a prezentációs előadókkal.

Nem a PowerPoint öli meg a prezentációkat, az emberek gyilkolják le azokat.” – valljaAndraya Georgeszakíró.

És itt a lényeg, a hölgy beletrafált a közepébe. Általános jelenség, hogy tudáshiány, képzetlenség miatt a PowerPointot okolják a prezentációk unalmáért, laposságáért, szürke uniformizáltságáért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr746703983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása