HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

A TESTBESZÉDRŐL ÁLTALÁBAN

2014.09.16. 18:36 Kaszás György Címkék: prezentáció tréning testbeszéd prezentáló

A testbeszéd az, amikor az izmaink segítségével kommunikálunk. A testünk mozgásával vagy épp mozdulatlanságával. Működőképessége három dologtól függ: attól, hogy az izmaink rendeltetésszerűen, kiegyensúlyozottan működnek-e, továbbá, hogy rendelkezünk-e a működtetésükhöz szükséges mozgáskultúrával, végül pedig, hogy akarjuk-e, merjük-e előadás közben használni, működtetni azokat.

A testbeszéd „hangképző szervei” a testrészek (kezek, szemek, arc, fej, vállak, törzs, lábak) és azok használati módjai (nyitottság, testtartás, járás/mozgás, közelség/távolság).

 TEST.jpg

Ezek összmunkája határozza meg azt, hogy milyen a prezentációid nonverbális kommunikációs színvonala. Ezektől függ annak a hatékonysága és a dinamikája.

A tartalom és az érzelmeid közlésére a tested felső negyedében elhelyezkedő eszközeid – kezek, vállak, fej, arc, szemek, száj – alkalmasak. Ezek fejleszthetők, képezhetők.

Az előadásod dinamikáját, az előadói személyiséged erejét viszont a tested egésze – különösképpen a testtartásod és a mozgásod – közvetíti a hallgatóid felé. Ez javítható, tudatosítható coaching segítségével, de elsősorban fizikai edzettségre, gyakorlásra és koncentrációra van szükséged hozzá.

TEST2.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr736704043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása