HTML

Kaszás György

kreatívigazgató, tréner és coach

Marketingkommunikációs és kreatív gondolkodás témákban szakmai fórumok gyakori előadója, szakmai könyvek szerzője.

MIRE JÓ A SZÖVEGDOBOZ

2014.09.16. 19:47 Kaszás György Címkék: prezentáció tréning tervezés szövegbox

Felejtsd el a beépített elrendezés funkciót! Tégy úgy, mintha nem is létezne! Prezentációkészítés céljára használd a szabadon pozícionálható szövegdobozt!

DOBOZ_1.jpg

A következőket fogod azonnal tapasztalni:

  • A diáid sokkal érdekesebbek, változatosabbak, fogyaszthatóbbak lesznek.

  • A prezentációs anyagod készítése élvezetesebbé válik számodra, tekintettel arra, hogy a diadizájnhoz nem csak a kezedet, hanem az agyadat is használnod kell.

  • A diáidon nagyságrenddel kevesebb szöveg lesz, ami szebbé teszi a prezentációd vizuális világát, szimpatikusabbá, érdekesebbé téged a hallgatóid szemében, s végül pedig – ami igen fontos! – felolvasóból valódi előadóvá tesz téged.

Hadd mutatom meg a két technika – beépített elrendezés kontra szövegdoboz – közötti ordító különbséget:

GO1.jpg

A prezentációtrénerek kivétel nélkül azt javasolják, hogy ne használjunk listajeleket. Az én javaslatom ennél tovább megy: zárjuk ki egyszerűen a listajelek minden lehetőségét azzal, hogy nem használunk beépített elrendezést! Dolgozzunk szövegdobozzal! Mutatok egy alapszintű példasort a módszer adta lehetőségek változatosságának bemutatására:

GO2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://message.blog.hu/api/trackback/id/tr286704253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása